Digitalni hidrometar i termometar je uređaj koji mjeri specifičnu gustoću tekućine. Posebno je koristan kod procesa fermentacije, kada se nalazi direktno u fermentoru. U zadanim intervalima spaja se na odabranu mobilnu aplikaciju i šalje podatke. Postavke mreže, aplikacije i kalibraciju korisnik sam unosi. Preporučeno je da se za kalibraciju pripremi više uzoraka sa nižom gustoćom kako bi završna mjerenja bila što preciznija.

Izrada i princip rada sa postavkama opisani su ovdje.

Jedna od preporučenih android aplikaciji je Blynk, Brew Spy i na njihovim stranicama možete vidjeti sve oko postavljanja iste.

Kratak sažetak postavljanja uređaja za upotrebu:

-Prvo instalirate app na mobitel. Na njoj u dijelu setup su podaci koje ćeš unositi u postavke uređaja. Token koji je potreban za aplikaciju i sl…

Otvaranje Wifi managera

-Zatim uključite uređaj na prekidač, nakon 2-3 sekunde 4-5 puta pritisnete tipku reset (zaokruženo na slici). Reset tipka uključuje poseban wifi signal (iSpindel) – koji je aktivan 5 minuta. Morate se spojiti na tu mrežu ili mobitelom ili laptopom… .Najbolje je možda mobitel jer tada kopirate podatke direktno iz aplikacije i unosite u postavke uređaja. Mreža se zove ispindel i nema lozinke, samo kliknete da vas spoji..

Tada otvorite browser (chrome ili šta već imate) i utipkajte  adresu 192.168.4.1 i  pritisnite enter.
Ako ste sve uradili dobro trebala bi se otvoriti konfiguracijska stranica uređaja. Tu su sve postavke i ako se dobro ne podesi uređaj neće raditi ili neče prikazivati i slati točne podatke. Za ponovno uređivanje potrebno je ponovno resetirati uređaj klikom nekoliko puta na reset tipku.

Postavke popunjavate prema odabranoj aplikaciji i njezinim uputama.

Sve promjene moraju se napraviti  u 5 minuta koliko vremena imate jer nakon 5 min uređaj sam gasi postavke i isključuje svoju WIFI mrežu.

(NAJNOVIJI FIRMWARE)…

Često postavljena pitanja

Kako se kalibrira hidrometar?
Na poveznici su detaljno opisani postupci kalibracije… Ili pogledajte video

Aplikacija mi pokazuje da je SG 0. U čemu je problem?
Kalibracijska formula je pogrešna. Ponovite postupak kalibracije i formulu dobivenu u tablicama unesite u hidrometar. Preporučujem da koristite Dregree 2 formulu kalibracije i NE ZABORAVITE znak x zamjeniti sa *tilt Ovo je primjer kako formula mora izgledati: -0.000002811*tilt^2+0.002462149*tilt+0.943543968