Ono što već duže stoji na listi TO DO jest ugradnja i nadogradnja HERMS sistema u RIMS. Kako sam cijevni grijač perilica suđa već imao samo je trebalo prilagoditi ono što imaš u ono što trebaš (Nucaš) 🙂

Tako je trebalo nešto kao sa slike iznad pretvoriti u nešto kao ovo:

Pošto su cijevi grijača bile 3/4″ to je bilo potrebno reducirati konusnim inox nastavkom na 1/2″ kako bi pasalo na moj sistem. Isto tako takvi grijači imaju bimetal koji isključuje grijač ukoliko je temperatura u cijegvi 70 stupnjeva i više. Pošto mislim da će mi to samo raditi probleme taj bimetal sam premostio kako on nebi isključvao grijač.

U prvim korištenjima ću grijač uključivati jednostavno sklopkom  ON/OFF, a prvom prilikom ću automatizirati kontrolu temperature PID kontrolerom, nadam se u DIY verziji.

Snaga grijača je 2kW tako da je sasvim dovoljan za održavanje temperature ukomljavanja.

Kao zaštitu isti ću spojiti tako da neće raditi ukoliko pumpa nije uključena da se spriječi eventualno zagaranje na stjenkama. Grijač sam ugradio u kutiju i zaljepio ga silikonom otpornim na visoke temperature. Kad riješim kompletnu instalaciju kutiju ću zapuniti kamenom vunom za zaštitu od visoke temperature.

I ono najvažnije: NESMIJE SE ZABORAVITI NA OZEMLJIVANJE CIJELOG SISTEMA!!!